Sari la conținut

Tăriceanu n-a renunțat la prezidențiale, spune Daniel Zamfir

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu a renunțat la candidatura pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Singura necunoscută acum este, potrivit acestuia, dacă liderul partidului va fi candidatul comun al coaliției PSD-ALDE sau va candida fără sprijinul partenerilor de guvernare. O decizie în acest sens va fi luată după Congresul PSD din 29 iunie.

Din punctul meu de vedere, chiar rămâne o alternativă, cea mai bună alternativă la Iohannis. Eu cred că Tăriceanu va trebui să candideze la președinție și sunt convins că o va face. Nu a renunțat nicio secundă la candidatură. (…) Eu i-am spus atunci că trebuie să candideze. Mi-a zis nu a fost o renunțare, dar în contextul în care veneam nu aveam cum să zic «candidez la președinție», nici nu era rezultatul alegerilor europarlamentare făcut public. Am convingerea că va candida, a declarat Daniel Zamfir pentru Mediafax.

Mai multe organizații ALDE din teritoriu au solicitat până acum președintelui Senatului să candideze la prezidențiale. Șansele ca acesta să devină liderul comun al coaliției PSD-ALDE sunt însă mici, dacă luăm în calcul dinamica din Partidul Social Democrat, unde există presiune ca acesta să aibă propriul candidat la alegerile din toamnă.