Sari la conținut

Ludovic Orban promite că PNL duce România în Schengen în maximum 1 an de la preluarea guvernării

Liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat, în cadrul evenimentului de lansare a programului politic al partidului pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai, că PNL se angajează ca România să devină țară membră Schengen în maximum un an de la preluarea guvernării, pentru ca „românii să circule liberi așa cum circulă orice alți cetățeni din spațiul Schengen”.

Pe lista priorităților liberalilor, care își asumă ca obiectiv aducerea României pe același plan cu alte țări ale Uniunii Europene, se află, de asemenea, încetarea MCV și aderarea României la zona euro.

Partidul Naţional Liberal este convins că România poate fi puternică dacă Uniunea Europeană este puternică şi unită. România trebuie să militeze pentru o integrare cât mai profundă la nivel european, România trebuie să militeze pentru o Europă unită şi România trebuie să militeze pentru o Europă care să-i garanteze fiecărui cetăţean al său democraţia, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, funcţionarea statului de drept şi oportunităţi pentru a reuşi în viaţă, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal dorește ca următorul exercițiu financiar multianual să asigure țării noastre fonduri cel puțin la nivelul exercițiului financiar curent care se va încheia în 2020, chiar dacă bugetul Uniunii Europene va scădea din cauza Brexitului.

Cred că trebuie să ne propunem şi noi, ca Partid Naţional Liberal, să utilizăm toate resursele care există la dispoziţia României, pentru a susţine capitalul românesc, pentru a-i creşte competitivitatea, pentru a avea acces la fondurile de cercetare şi inovare, atât la fondurile de cercetare şi inovare, care vin în cadrul acordului, parteneriatului dintre Comisia Europeană şi România, cât şi accesul la fondurile de inovare şi cercetare care sunt accesibile direct la Bruxelles, a adăugat președintele PNL.