Sari la conținut

Politica zilei: Primul miting electoral USR-PLUS

Alianța USR-PLUS pornește pe urmele partidelor mari în campania electorală pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai: astăzi a avut loc primul miting electoral al celor 2 formațiuni politice, organizat la Cluj-Napoca și inaugurat un pic mai… altfel, printr-un concert Omul cu șobolani. La reuniune au participat circa 3.000 de oameni, notează Adevărul.

Dan Barna, liderul USR, a spus că organizarea acestui prim miting în acest oraș nu este întâmplătoare – Clujul, spune acesta, este un model pentru întreaga Românie.

Am făcut această alianță pentru ca oamenii cinstiți din România să vadă că există o alternativă cinstită pentru a câștiga alegerile. Liderul USR are planuri mari pentru următorii ani: În 2020, Alianța USR-PLUS va da primul ministru al României competent și onest, a declarat acesta, după o trecere în revistă a eșecurilor actualei guvernări, din cauza căreia România ar pierde în fiecare an 38 de miliarde de euro – costul corupției după studii internaționale.

Dacian Cioloș, șeful partidului PLUS, a vorbit la rândul său despre nevoia de schimbare în România, de care toți cetățenii ai țării sunt responsabili, nu doar un singur om. Fără hoție, fără prostie și fără sărăcie este mesajul pe care fostul premier tehnocrat și-a construit discursul, care însă nu a reușit să anime publicul destul de apatic prezent la miting.