Sari la conținut

CEx-ul PSD a decis: Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero vor fi remaniați

tudorel.png

Zi cu emoții la PSD, care a ținut astăzi ședința de Comitet Executiv pentru a decide viitorul lui Tudorel Toader în Guvern. Astfel, deși ultimele zile anunțau o posibilă revoluție în ierarhia Partidului Social Democrat, liderii organizației i-au retras sprijinul ministrului Justiției, împreună premierul Viorica Dăncilă, care indicase nu o dată că îl susține. La finalul ședinței, prim-ministrul a declarat că demisia lui Tudorel Toader a fost acceptată pe fondul nemulțumirilor manifestate de colegi cu privire la blocarea unor acte normative.

Partidul contează acum pe o demisie a ministrului Justiției – acesta poate fi și motivul pentru care votul moțiunii simple depuse împotriva sa a fost amânat încă o dată azi în Parlament, din cauza lipsei de cvorum asigurate de PSD.

Tot în ședința CEx de astăzi s-a hotărât și remanierea miniștrilor Rovana Plumb și Natalia Intotero, care candidează din partea PSD la alegerile europarlamentare din luna mai.

Noile nume propuse pentru cele trei portofolii au fost anunțate de Viorica Dăncilă la finalul întâlnirii șefilor social-democrați:

  • Ministerul Fondurilor Europene: Oana Florea
  • Ministerul Românilor de Pretutindeni: Liviu Brăiloiu
  • Ministerul Justiției: Eugen Nicolicea

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura