Sari la conținut

Zi complicată de moțiuni simple în Parlament

parlament.jpeg

Senatul și Camera Deputaților au un program încărcat astăzi – parlamentarii încep o săptămână de foc prin dezbaterea și votul pe moțiunile simple depuse împotriva a 3 miniștri din Guvernul Dăncilă.

Amânată de două ori până acum, decizia cu privire la moțiunea „Justiția – victimă sigură în mâinile lui Toader” este cea mai puțin previzibilă în acest moment, pe fondul declarațiilor liderului PSD, Liviu Dragnea, care a spus că partidul pe care-l conduce și-a retras sprijinul pentru Tudorel Toader. Rămâne de văzut, de asemenea, dacă și Călin Popescu Tăriceanu va urma strategia șefului social-democrat, în condițiile în care Tăriceanu i-a acordat întotdeauna sprijin politic ministrului Justiției.

Cu mai puține emoții este așteptată și o hotărâre în privința moțiunii simple „Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!” iniţiată de PNL şi USR, care va fi dezbătută și votată azi în plenul Senatului.

Anton Anton este cel de-al treilea ministru aflat sub tirul Opoziției. Împotriva lui, 68 de parlamentari ai Partidului Național Liberal au depus moțiunea „SOS sectorul energetic – PSD şi ALDE duc România în beznă” care se va dezbate azi în plenul Camerei Deputaților, urmând să fie votată mâine.