Sari la conținut

Klaus Iohannis: Salariile din Învățământ vor crește începând cu 1 ianuarie 2024

Președintele Iohannis a anunțat că salariile profesorilor și ale altor angajați din Educație vor crește începând cu anul viitor.

Avem, în sfârșit, legi ale educației moderne, care transpun în practică viziunea proiectului „România Educată”. Este o etapă esențială pentru a începe să rezolvăm problemele cu care se confruntă învățământul din țara noastră. Cu toții ne dorim o Românie competitivă, iar asta se poate realiza numai printr-o educație de calitate, accesibilă tuturor elevilor și studenților (…) Mesajul meu pentru dumneavoastră, dascălii, rămâne același: sunteți indispensabili viitorului țării noastre (…) Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult. Creșterea medie de 25% a salariilor din învățământ a devenit realitate după ce ați atras atenția societății asupra importanței meseriei de dascăl. Continui să susțin și creșterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 și vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate, a declarat președintele în cadrul discursului pe care l-a ținut la începerea anului școlar.

Șeful statului a menționat și suma de 1 miliard de euro, fonduri provenite din PNRR și din bugetul de stat, ce vor avea ca destinație dotarea școlilor cu mobilier nou, echipament IT și laboratoare noi. 5.600 de școli ar urma să beneficieze de astfel de îmbunătățiri.

*Foto: facebook.com/klausiohannis