Sari la conținut

Marcel Ciolacu, despre obiectivul economic al unei viitoare guvernări PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut trimitere la proiectul economic al PSD, reluând ideea patriotismului economic, pe care a anunțat-o la începutul acestui an.

Declarația lui Ciolacu a avut în vedere industria auto, industria materialelor de construcții, precum și industriile alimentare, IT, farmaceutice, alături de fabricarea produselor din cauciuc și asistența sanitară.

Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România! 19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanţelor (HG 807), a transmis Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, principalele obiective vizate de o guvernare sub un premier social-democrat ar fi creșterea economică prin producție și investiții, oprirea creșterii prețurilor, refacerea puterii de cumpărare și crearea de locuri de muncă.

Reamintim că Marcel Ciolacu este, potrivit protocolului încheiat de partidele din Coaliția de guvernare, succesorul lui Nicolae CIucă în funcția de prim-ministru. Transferul acestei funcții trebuia să aibă loc la sfârșitul lunii mai, fiind întârziat de protestele din domeniul Educației.

*Foto: facebook.com/CiolacuMarcel