Sari la conținut

Probleme între PNL și UDMR | Planurile PNL pun în dificultate partidul condus de Kelemen Hunor

Cu doar câteva săptămâni înaintea „rotativei”, relația PNL-UDMR ar fi devenit tot mai tensionată, potrivit Adevărul. Conform sursei citate, PNL ar tolera un scenariu în care UDMR s-ar retrage de la guvernare cu totul, în timp ce PSD are obiectivul menținerii formulei curente a coaliției.

Cel mai nou și de impact motiv de neînțelegere ar fi comasarea alegerilor, o măsură dorită de PNL, lucru anunțat prin intermediul tuturor liderilor din partidul liberalilor, de la Emil Boc și până la premierul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, liderii UDMR s-au plâns de scenariul comasării, arătându-se îngrijorați de posibilul impact pe care această măsură l-ar putea avea asupra numărului de mandate locale ale UDMR.

Kelemen Hunor, șeful UDMR, a declarat că partidul său nu va părăsi guvernarea.

Nu avem de gând să ieşim de la guvernare. Noi ne-am angajat la această coaliţie pentru un mandat întreg. Nu s-a întâmplat nimic în această perioadă, nu a ieşit nimeni de la guvernare, nu a intrat nimeni la guvernare (…) deci nu se pune problema, nu avem de gând să ieşim, dar în România, după cum bine ştiţi, se poate întâmpla orice. E ţara tuturor posibilităţilor, cel puţin în politică, a declarat conducătorul maghiar.

*Foto: facebook.com/RMDSZ