Sari la conținut

Cristian Ghinea și Dragoș Pîslaru lansează platforma de monitorizare și analiză a țintelor din PNRR

Fostul ministru USR Cristian Ghinea și europarlamentarul Dragoș Pîslaru au lansat astăzi monitorpnrr.eu, platforma de monitorizare a țintelor din PNRR, împreună cu un raport de analiză pe cele 21 de jaloane care au avut termen data de 31 decembrie 2021, dintre care doar 13 au fost îndeplinite în mod real.

În câteva luni de guvernare, USR a construit cel mai ambițios plan de dezvoltare a României. Din opoziție, vom fi cu ochii pe Guvernul PSD-PNL, pentru a ne asigura că PNRR-ul României nu va fi blocat de incompetența vechilor politicieni.

Platforma „MonitorPNRR”, lansată de Cristian Ghinea, fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, și Dragoș Pîslaru, europarlamentar și coraportarul Parlamentului European privind PNRR la nivel european, urmărește în mod transparent jaloanele și țintele asumate, cu termenele aferente și analiza reală a îndeplinirii obiectivelor. Vor fi publicate periodic analize elaborate despre reformele/țintele esențiale din PNRR (…), a transmis USR pe pagina Facebook.

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a lansat o invitație la colaborare Coaliției PNL-PSD-UDMR, prin care să poate fi făcut un „transfer de memorie instituțională între cei care au negociat și cei care implementează”.

Foarte multe chestiuni sunt din recomandările de țară făcute de Comisia Europeană, sunt chestiuni de reforme și investiții absolut necesare. Aș ține să remarc diferența dintre ministrii PNL și UDMR și cei ai PSD. Primii își văd de treabă, PSD are acest puseu de nervi, tot simte nevoia să schimbe să dreagă. Am făcut această ofertă este normal sănătos să se întâmple acel transfer de memorie instituțională între cei care au negociat și cei care implementează. Am făcut această ofertă chiar și în mesaje informale către miniștrii PNL, hai să ne întâlnim, hai să vă spun. Sunt chestiuni esențiale pentru România, pe lângă ce scrie în PNRR, sunt chestiuni ce tin de contextul în care a ajuns acel text. La unele texte am ținut noi mai mult, la unele texte a ținut Comisia mai mult. Hai să nu dați cu capul într-un zid doar ca să vă luați de mine la televizor. Nu a fost chip să avem acest dialog cu miniștrii PSD. După ce se calmează – și au început să se calmeze, au văzut că nu e ușor să schimbi PNRR, au văzut că presiunea este uriașă pentru a livra ce au de făcut – rămâne oferta noastră să ne întâlnim să discutăm pentru a avea informațiile de context. Vrem ca informațiile vitale să ajungă la decidenți, a declarat Ghinea.

*Foto: facebook.com/Cristian.Ghinea.Oficial