Sari la conținut

Ziua Pământului: PSD organizează acțiuni de ecologizare și anunță Legea care introduce criteriul verde în achizițiile publice

Peste 10.000 de membri PSD s-au implicat de Ziua Pământului în acțiuni de ecologizare în care au fost strânse sute de tone de gunoaie, potrivit unui comunicat de presă remis redacției. În cursul săptămânii viitoare, social-democrații vor lansa și o inițiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achizițiile publice, se arată în documentul citat.

Ne-am mobilizat pentru a da o mână de ajutor mediului în care trăim. Depinde de fiecare dintre noi să contribuim, câte puțin, în fiecare zi, nu doar astăzi, de Ziua Pământului. De noi depinde să avem o Românie mai curată, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, la finalul acțiunii de organizate de Ziua Pământului.

Legea care va introduce criteriul verde în achizițiile publice va avantaja companiile românești, capabile să asigure o poluare cât mai redusă prin micșorarea lanțului transport-distribuție, a precizat totodată liderul social-democrat.

Prin asemenea măsuri concrete, care ajută în primul rând firmele românești, PSD înțelege să susțină protejarea mediului. Credem că o Românie mai curată și mai verde înseamnă nu doar mai multă sănătate, ci și mai multă civilizație și bunăstare, transmite PSD.