Sari la conținut

Vlad Voiculescu a fost demis. Barna, interimar

UPDATE: Declarația premierului Florin Cîțu cu privire la decizia de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu:

Această luptă cu pandemia a împins la maxim tensiunile și este nevoie de o comunicare coerentă pentru a trece cu bine peste această pandemie.

Avem nevoie de încredere în instituțiile statului. În acest context am decis să fac o modificare la vârful MS. Vreau să îi asigur pe toți românii că eu cred în această coaliție de guvernare, ea s-a făcut în jurul unor idei și principii, nu în jurul unor perosane.

Vă urez tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis astăzi de premierul Florin Cîțu împreună cu secretarul de stat Andreea Moldovan, potrivit unui comunicat oficial transmis de prim-ministru, în care acesta anunță trimiterea documentelor de revocare din funcție către președintele Klaud Iohannis. Liderul USR-PLUS, Dan Barna, va asigura interimatul de la Sănătate până la numirea unui nou ministru.

Comunicatul oficial al Guvernului

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.