Sari la conținut

Vlad Voiculescu acuză PNL de măsluirea cifrelor de infectare COVID-19 înainte de alegeri

Conflictele din coaliția de guvernare devin tot mai puternice, pe măsură ce ambele tabere se acuză reciproc:

Dacă președintele PNL București, Violeta Alexandru, a lansat un atac la adresa lui Vlad Voiculescu pentru afirmațiile sale privind neîncrederea în cifrele oficiale ale pandemiei raportate de precedentul Guvern, actualul ministru al Sănătății răspunde cu o acuzație gravă, conform căreia PNL ar fi măsluit cifrele de incidență COVID-19 înainte de alegerile de anul trecut:

Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere și vom reuși doar dacă spunem mereu adevărul. Felul “inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:
1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;
2) din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.
Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât.
Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel ne furăm singuri căciula mințindu-ne frumos.
Bănuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că “cifrele sunt altele”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina Facebook a Violetei Alexandru.

Reamintim că Executivul a decis să includă cazurile din focare la calculul ratei de incidență COVID-19 abia la începutul lunii februarie a acestui an, Guvernul condus de Ludovic Orban eliminând cazurile descoperite în focare din acest calcul în toamna lui 2020, când au avut loc alegeri.