Sari la conținut

Marcel Ciolacu, după ce Comisia Europeană a spus că situația fiscală a României e gravă: Guvernul Cîțu va fi obligat să ia măsuri de austeritate

Avertismentul Comisiei Europene cu privire la gravitatea situației fiscale a României confirmă previziunile PSD, susține liderul social-democrat Marcel Ciolacu, ce acuză explodarea datoriei publice și lipsa de măsuri luate de Guvernul PNL pentru „a stopa risipa banului public” și pentru a crește gradul de colectare la bugetul de stat.

Lipsa de viziune a PNL a condus la situația în care s-a cheltuit enorm față de veniturile încasate pentru a obține cea mai mare cădere economică și cea mai slabă revenire din UE! Se confirmă că România, spre deosebire de celelalte țări din UE, a cheltuit banii aiurea fără a veni cu un plan serios de stimulare și revenire economică. Iar rezultatele sunt catastrofale, a transmis astăzi Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, Guvernul întârzie prezentarea bugetului pe 2021 întrucât va fi obligat la măsuri de austeritate în viitor; în același timp însă, Executivul condus de Florin Cășu continuă să împrumute miliarde de lei la dobânzi mari:

Guvernarea pe datorie afectează grav bugetul statului și buzunarele românilor. În următorii ani, peste 1 miliard euro vor plăti anual populația și companiile prin taxe și impozite în contul dobânzilor și comisioanelor, a mai scris acesta.

Reamintim că ieri Comisia Europeană a lansat un avertisment dur către Guvernul României cu privire la îndatorarea excesivă a țării și la situația gravă a situației fiscale a țării, precizând că, în ritmul actual, datoria publică a României va depăși 100% din PIB în 2027.