Sari la conținut

PNL vrea să crească pensiile prin dezvoltare economică

PNL vrea să crească pensiile și veniturile românilor pe baza dezvoltării economice a României, potrivit premierului Ludovic Orban, care a susținut că, în ciuda promisiunilor (nefondate) ale PSD, aceasta este singura modalitate corectă în care pot evolua.

Obiectivul nostru este să creştem pensiile, să creştem veniturile românilor, dar să creştem pe baze reale – pe baza creşterii economice, pe baza dezvoltării economice a României. Orice creştere care nu poate fi susţinută din punct de vedere al veniturilor bugetare este o creştere care până la urmă face rău. PSD iar o să vină în campanie şi o să promită creşterea de 10 ori a pensiilor sau mai ştiu eu ce promisiuni. Pensiile pot să crească doar prin dezvoltare economică, prin creşterea numărului de salariaţi, prin creşterea salariului mediu pe economie, pentru că pensiile se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale pe care le plătesc persoanele active, persoanele angajate, a declarat premierul, aflat la Timișoara.

Planul liberalilor este să crească numărul de angajați și al locurilor de muncă, precum și investițiile în țara noastră.

Atunci când vor fi îndeplinite aceste obiective automat vor creşte pensiile şi vor creşte pensiile astfel încât să crească şi puterea de cumpărare a pensiilor, a explicat premierul, care a adăugat că Guvernul său a crescut cu 14% pensiile, pe fondul unei reduceri a inflației de la 5% la 2,48%.

Obiectivul PNL este să crească veniturile românilor în orice domeniu pe baze reale economice, fiindcă orice creştere nesustenabilă se întoarce împotriva întregii societăţi, a adăugat Ludovic Orban.