Sari la conținut

Florin Cîțu acuză PSD de subminarea economiei naționale

PSD trebuie să plătească pentru subminarea economiei naționale, declară ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care va cere înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru execuția bugetară din anii de guvernare social democrată.

În perioada 2017-2019 România a fost singura țară din UE în care a crescut deficitul bugetar. Deficitul bugetar a crescut deși PSD a crescut taxe/impozite/accize existente și a introdus taxe în TOATE sectoarele din economie. Vom arăta unde s-au dus acești bani din taxe suplimentare și cum a fost deturnată destinația lor, a scris Florin Cîțu pe pagina Facebook.

Potrivit ministrului de Finanțe, în anii 2017-2019, România nu a îndeplinit niciun criteriu necesar pentru aderarea la zona euro, țara noastră fiind avertizată în fiecare an cu privire la devierea semnificativă de la ținta de deficit structural asumată prin apartenența la UE.

România a pornit cu un handicap major în aceasta criza. Ciolacu și gașca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplatite de 30 de miliarde lei și împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde lei. (…) Vă garantez că vor plăti toți – Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc. a explicat Florin Cîțu.