Sari la conținut

Sondaj Sociopol: 71% dintre bucureșteni spun că alegerile au fost fraudate

71% dintre bucureșteni susțin că alegerile locale au fost „cu siguranță” sau „probabil” fraudate, potrivit rezultatelor unui sondaj Sociopol, realizat la comanda Gândul. Alți 18% dintre respondenții cercetării au declarat că scrutinul NU a fost fraudat (10% probabil și 8% cu siguranță).

Sursă: Sondaj Sociopol/Gândul

Dintre respondenții care au declarat că au fost la vot pe 27 septembrie, 44% au spus că au votat cu Nicușor Dan, 42% cu Gabriela Firea și 8% cu Traian Băsescu, în timp ce Ioan Sîrbu (ProRomânia), Florin Călinescu (Partidul Verde) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), au primit câte 1%.

În ce privește temele de preocupare post-alegeri locale, 41% dintre bucureșteni consideră că Nicușor Dan va rezolva problema apei calde și a căldurii în Capitală, în timp ce 52% susțin că noul primar nu va face acest lucru. În plus, 37% dintre respondenți cred că Nicușor Dan va putea rezolva problema traficului, în timp ce 56% dintre aceștia consideră că traficul va rămâne o problemă în București și în mandatul noului edil.

Interesant, majoritatea bucureștenilor (80%) își doresc ca Nicușor Dan să continue proiectele de infrastructură, din spitale și cele sociale inițiate de fostul primar general, Gabriela Firea. Doar 7% dintre bucureșteni și-ar dori în schimb ca acestea să fie oprite.

Sondajul a fost efectuat în perioada 3-8 octombrie 2020, pe un eșantion de 1003 persoane din București, prin metoda CATI. Eroarea maximă este de +/- 3,2%.

Puteți consulta sondajul Sociopol aici.