Sari la conținut

Guvernul, sub asediu politic pe tema Educației: Partidele încearcă să smulgă din procentele PNL-ului în alegeri

Tema redeschiderii școlilor, marea slăbiciune a Guvernului Orban înainte de alegerile locale, a devenit și principala armă de atac a aproape tuturor partidelor politice împotriva PNL, care în prezent se află sub un adevărat asediu politic:

Dacian Cioloș a cerut demisia ministrului Educației, Monica Anisie, acuzând guvernul de incompetență, în timp ce co-președintele USR-PLUS, Dan Barna, a transmis public că „școala nu e fenomen meteo neașteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere” și a acuzat lipsa de orice din școlile noastre.

Capul Monicăi Anisie l-a cerut și PSD, prin vocea lui Vasile Dâncu, ce a fost completat de Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a acuzat liberalii că au „tăiat cu nesimțire 6 luni frunză la câini” ca apoi să paseze responsabilitatea către primării.

Dacă Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu sunt critici nelipsiți ai guvernării PNL pe orice temă, e surprinzător atacul UDMR-ului lui Kelemen Hunor, venit imediat după schimburi aproape duioase de declarații cu Ludovic Orban în vederea viitoarei guvernări: pentru moment, și UDMR a încercat să „rupă” o halcă din scorurile PNL-ului, acuzând „o fugă de responsabilitate din partea guvernanţilor, şi acest lucru se vede, se aude, oriunde te duci în ţară”.

Singurul care s-a ferit abil să atace Guvernul pe tema Educației este PMP, actual și viitor partener de guvernare al liberalilor.

Pe drept sau nu, criticile cu care este bombardat în prezent Guvernul lui Ludovic Orban nu vor rămâne neauzite cu atât de puțin timp înainte de alegerile locale. PNL și-a dat seama – pare că prea târziu, însă – că de felul în care va decurge deschiderea școlilor depinde rezultatul partidului și la locale și la parlamentare. Tic-tac…

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura