Sari la conținut

Ludovic Orban vrea ca bugetul pentru 2021 să fie votat de viitorul Parlament

Guvernul condus de Ludovic Orban va face proiectul de buget pentru anul viitor, dar premierul preferă ca acesta să fie votat de viitorul Legislativ întrucât atunci va fi oglinda „fidelă” a opțiunilor politice din prezent ale românilor.

Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voinţa actuală, împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a Parlamentului ales, a opţiunilor politice actuale ale românilor. Şi chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de către Parlamentul nou ales, a precizat Ludovic Orban, prezent la Bistrița.

Timp există pentru a vota până la finalul anului în curs legea bugetului de stat pentru 2021 dacă se mobilizează Parlamentul, potrivit premierul:

Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată şi să adopte bugetul până la sfârşitul anului, astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget, pentru că există perioada între Crăciun şi Anul Nou în care Parlamentul poate fi convocat şi poate dezbate legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat, a adăugat acesta.