Sari la conținut

Băncile au acordat credite de 4 miliarde de lei prin IMM Invest

Până la data de 15 iunie, băncile au acordat credite în valoare de 4 miliarde de lei prin programul IMM Invest, în această săptămână urmând să fie depășit pragul de 1 miliard de euro echivalent, a declarat astăzi Cristian Păun, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Unde a ajuns astăzi programul IMM Invest. Probabil nu foarte departe cum s-ar aştepta unii. Din punctul meu de vedere cred că este în parametri acest program. Şi ca să dau câteva cifre. Luni, programul s-a apropiat de 4 miliarde de lei credite acordate. Asta înseamnă undeva pe la un miliard de euro ne apropiem şi cred că săptămâna aceasta trecem de bornă. Programul are 3 miliarde de euro plafon aprobat, deocamdată. Deci am dat deja un miliard într-o lună şi jumătate, împreună cu băncile, sigur, a declarat acesta în cadrul conferinței „România, Încotro? Economia în Era Covid 19 Perspective economice & Digitalizare”.

Reamintim că IMM Invest, cel mai mare program de susținere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani, permite acordarea de credite firmelor mici și mijlocii afectate de criză, cu până la 90% din valoarea garantată de stat, cu dobânzi subvenționate până la finalul acestui an și cu zero comisioane legate de garanţia statului sau de rambursare anticipată a creditului. Mai mult de 4.750 de firme primiseră aprobare pentru un împrumut din cadrul programului până ieri, 16 iunie, potrivit premierului Ludovic Orban.