Sari la conținut

Moțiunea simplă împotriva ministrului Florin Cîțu, adoptată

Deputații au votat astăzi moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, aceasta trecând cu 166 voturi „pentru”, 94 „împotrivă” și 28 de abțineri.

Denumită „Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, moțiunea social-democraților s-a bazat pe argumentul că ministrul actual al Finanțelor, care este „mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19”, aproape că a distrus economia României.

Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României, au arătat inițiatorii.

Florin Cîțu a dat replica PSD-iștilor în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii simple, acuzând social-democrații că folosesc COVID-19 ca pretext pentru a ataca Guvernul:

Dacă propunerile acestor criminali ar fi trecut ar fi aruncat România în haos. (…) Cât de ticăloși să fiți să folosiți acest virus să atacați Guvernul României? (…) Nu mai este România voastră. Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin. Am să le spun românilor ce am făcut în două luni de guvernare. Noi știm ce să facem și cum să facem. Sunt apreciate măsurile noastre, declara ministrul în urmă cu două zile.

După votul moțiunii simple care nu va avea niciun efect juridic, Executivul nefiind obligat să-l demită pe Florin Cîțu, social-democrații au lansat un nou atac în spațiul public la adresa ministrului de Finanțe:

(…) Președintele Iohannis și premierul Orban sunt mulţumiți de el! Florin Cîțu pare să fie foarte bun doar pentru liberali și afacerile lor. Pentru românii simpli și pentru economia locală, ministrul Finanțelor rămâne mai periculos decât un virus. Iar, din păcate, nici aici nu există vaccin care să repare efectul acțiunilor sale, arată PSD într-o postare publicată pe pagina Facebook a partidului.