Sari la conținut

Ciolacu bate obrazul liberalilor: Ce ați făcut cu banii domnilor guvernanți?

România a ajuns la fundul sacului înainte de a se fi acordat ajutoare de stat către firmele și populația afectate de criza economică generată de coronavirus, acuză liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, ce întreabă liberalii ce s-a întâmplat cu cele 28 de miliarde de lei împrumutați în primele 3 luni de guvernare PNL.

Guvernul ne anunță că am ajuns la fundul sacului! Iar asta înainte de a fi dat stimulente pentru salvarea companiilor și a locurilor de muncă, înainte ca IMM-urile să fi primit capital de lucru, înainte ca măcar un singur român să fi primit acceptul de a-și amâna ratele la bancă! Ce ați făcut cu banii domnilor guvernanți? S-au cheltuit cu 12 miliarde lei în plus, înainte ca Guvernul să fi dat măcar un singur 1 leu pentru stimularea economiei și pentru protejarea populației vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus, a scris președintele PSD într-un post Facebook.

Ciolacu amintește că social-democrații au lăsat, la predarea guvernării, un deficit bugetar de 2,8% (sub pragul acceptat de Uniunea Europeană) și a 6-a cea mai mică datorie guvernamentală din UE ca pondere în PIB, ca și 25 de miliarde de lei „pentru zile negre în bufferul din Trezorerie”.

Unde s-au dus acești bani domnule Orban? Pe ce s-au dus cele 28 de miliarde lei pe care le-ați împrumutat în primele 3 luni de guvernare? Cum s-a ajuns acum la un minus de 20 de miliarde lei la venituri?

Nu cumva pentru că ați făcut o gafă monumentală invitând firmele să nu mai plătească nimic la buget timp de 3 luni și că ați eliminat dobânzile și penalitățile? a adăugat Ciolacu.

Liderul social-democrat reproșează decizia liberalilor de a scădea cu 22% bugetul acordat Sănătății, amintind, totodată, de rambursările de TVA și de achizițiile în domeniul Apărării care au ridicat procentul deficitului bugetar.

Nu vă reproșați că ați #tăiat 22% din bugetul Sănătății, după ce, la finalul anului trecut ați risipit 17 miliarde lei pe despăgubiri #discreționare, pe alocări #electorale către primarii PNL, pe rambursări #neverificate de TVA sau pe achiziții în domeniul #Apărării care acum nu ne folosesc la nimic?

Unde este credibilitatea despre care spuneați că vă va permite să vă împrumutați la dobânzi mici? Băncile din România nu vă mai împrumută nici la dobânzi mari! Iar pe piețele externe toți investitorii au fugit de titlurile românești!

Ciolacu îi acuză din nou pe liberali că propun ca singură soluție austeritatea și îi cheamă din nou la dialog în Parlament:

România e singura țară din lume care taie venituri când cererea este la pământ! Cu ce să cumpere oamenii ceea ce produc firmele? Chiar nu vedeți că duceți țara într-o direcție greșită?!

De ce vă încăpățânați să refuzați #dialogul la care v-am invitat, pentru a găsi #împreună, cu toate partidele parlamentare, #soluțiile pentru ieșirea din această criză?

Lăsați orgoliile politice și veniți în Parlament să stabilim împreună soluțiile bune pentru România!