Sari la conținut

Klaus Iohannis: Trebuie să protejăm sănătatea cetățenilor și funcționarea economiei

În acest moment, este esențială identificarea mecanismelor și instrumentelor prin care să poată fi protejate sănătatea cetățenilor și funcționarea economiei și a societății, a transmis astăzi președintele Klaus Iohannis în cadrul primei ședințe a Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României generat de coronavirus.

Este absolut necesar să ne coordonăm eforturile pentru combaterea efectelor infecției cu coronavirus pentru a preîntâmpina evoluții economice, dar și sociale nedorite. (…) Este esențial să identificăm cele mai adecvate mecanisme și instrumente prin care să protejăm nu doar sănătatea cetățenilor noștri care este extrem de importantă, ci și funcționarea economiei și a societății noastre în ansamblu, care sunt, de asemenea, extrem de importante pentru noi toți, a declarat președintele Iohannis.

Acesta a cerut grupului de lucru interinstituțional să evalueze realist implicațiile economice ale epidemiei și să propună măsuri care să protejeze interesele angajaților, ale companiilor și ale bugetului de stat.

Solicit acestui grup de lucru să analizeze și să evalueze realist toate implicațiile economice determinate de COVID-19 la nivel macroeconomic, dar și sectorial. (…) Trebuie să fim cu toții conștienți că măsurile trebuie să țină cont de interesele angajaților, ale companiilor, ale bugetului și toate acestea necestă diverse implicații și scenarii.