Sari la conținut

Victor Ponta critică dur PSD și PNL: „Noi, nefiind normali la cap, mai facem o a patra criză”

În fața a trei crize pe care le înfruntă România – coronavirusul, procedura de deficit excesiv începută de Comisia Europeană împotriva țării noastre și situația migranților de la granița dintre Bulgaria și Grecia – oamenii politici creează o a patra criză, politică, „un teatru de doi bani, ieftin, cu PSD şi PNL în roluri principale”, a declarat astăzi Victor Ponta într-o conferință de presă la Buzău.

Este ca şi când ai avea trei furtuni, trei uragane în acelaşi timp, pe de o parte este epidemia de coronavirus (…) Avem o altă criză, o criză bugetară şi fiscală, Comisia Europeană a început împotriva României procedura de deficit excesiv, nu sunt bani decât până în septembrie, nu vor să dea alocaţiile, pensiile şi lucrurile vor merge din ce în ce mai rău, pe lunile ianuarie şi februarie încasările sunt mai mici, nu se dă TVA-ul înapoi firmelor private. O altă criză care nu ţine de România, dar care să sperăm că nu ne va afecta, criza migranţilor care a reizbucnit, este în acest moment un focar la graniţa vecinului nostru Bulgaria şi a Greciei, a precizat Victor Ponta.

Liderul ProRomânia a adăugat, totodată, că jocul dintre PNL și PSD, deși avantajează cele două partide, îi dezavantajează pe români.

Noi, nefiind normali la cap, mai facem o a patra criză, ne jucăm un teatru de doi bani, ieftin, cu PSD şi PNL în roluri principale. Unii se fac că vor să guverneze, ceilalţi se fac că nu-i lasă şi uite aşa 100 de zile de acum încolo nu avem guvern, că stă bine PNL-ul în sondaje, că PSD-ul nu vrea să se bată că au afacerile lor, a adăugat Ponta.