Sari la conținut

Harababură în Parlament: PNL vrea să-și îngroape propria lege de reducere a TVA, salvată în final de PSD

Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților a adoptat astăzi un raport favorabil pentru un proiect de lege care vizează reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei TVA pentru alimente de la 9% la 5% începând cu anul 2020.

Inițiat de 5 parlamentari liberali, proiectul a trecut de Comisia din Parlament cu 13 voturi „pentru”, majoritatea de la PSD, deși liberalii au încercat în repetate rânduri amânarea acestuia.

E un proiect de lege pe care nu-l voi susţine. Fiecare coleg votează cum dorește. Notabilă e schimbarea celor de la PSD. Aţi ţinut la sertar proiectul cât aţi fost la guvernare, iar acum îl consideraţi bun, a declarat Dan Vâlceanu, deputat PNL.

Mai mulți liberali și membri USR s-au abținut de la vot, în timp ce deputatul Dan Vîlceanu (PNL) și Cosette Chichirău (USR) au votat împotriva propunerii de reducere a cotei TVA.

Trebuie să punem în balanţă deficitul bugetar. Agenţiile de rating au schimbat outlook-ul din stabil în negativ şi o să avem probleme şi mai mari dacă deficitul e mare. Fac apel la PSD şi PNL să fim responsabili şi să ne gândim ce e mai bine pentru buget şi situaţia financiară. Aş vrea să menţinem TVA unde e, până avem o situaţie clară despre ce se va întâmpla cu deficitul, a afirmat Cosette Chichirău.

Adoptat tacit de Senat, actul normativ va ajunge mâine în plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.