Sari la conținut

USR critică decizia Guvernului Orban de a crește salariul minim

USR critică în termeni duri decizia Guvernului Orban de a crește valoarea salariului minim pe economie de la 2.080 lei la 2.230 lei, motivând că aceasta nu se va resimți în buzunarele românilor, ci doar în contul bugetului de stat, prin taxe și impozite.

Înainte de a lăuda grija Guvernului PNL pentru românii cu cele mai mici salarii din economie, să ținem cont că, de regulă, o astfel de măsură de majorare a salariului minim brut se întemeiază, în primul rând, pe criza de bani a statului. Concret, în cazul de față, din majorarea cu 150 de lei a salariului minim brut pe economie, un angajat plătit cu salariul minim pe economie rămâne cu 83 de lei. Statul, în schimb, își va rotunji conturile, din taxe și impozite, cu 1,22 miliarde lei, se arată pe pagina Facebook USR.

Reprezentanții Uniunii argumentează că o măsură care ar ajuta într-adevăr românii ar fi implementare propunerii USR „Zero taxe pe salariul minim”, ce presupune impozitarea sumei care depășește pragul salariului minim pe economie.

Dincolo de faptul că măsura ar crește salariul net pentru toți românii, și de la stat, și de la privat, pentru cei plătiți cu salariul minim pe economie ar însemna un plus lunar de 817 lei. Nu trebuie să mai impozităm sărăcia! România are nevoie de implementarea, treptată, a unei astfel de reforme economice și sociale, afimră reprezentanții USR.

*Foto: facebook.com/USRNational