Sari la conținut

De ce a prelungit de fapt USR alegerea președintelui? Ca să iasă Barna

Netam-nesam, USR a prelungit cu două zile perioada de alegere a președintelui partidului – pentru că au existat niște probleme cu votul electronic, în sensul că „a apărut” suspiciunea că, la Iași, unul dintre candidați ar fi fost favorizat un pic cam ilegal. E vorba de Cosette Chichirău. Previzibil.

Lăsând la o parte faptul că oamenii care spun că vor să readucă această țară pe drumul democratic de la care ne-au abătut ciume de toate culorile nu sunt capabili să respecte procedura democratică de vot pe care ei înșiși au stabilit-o înainte de alegeri, această amânare inopinată are de fapt niște dedesubturi tenebroase:

Surse politice au declarat pentru Politice.net că miza intervenției este ca Dan Barna, actualul lider al partidului și candidat la președinția României din partea USR, cum ar veni „daddy” în variantă „albastru de USR”, să fie cel care câștigă acest scrutin intern.

Are sens. Dacă ne uităm la motivul amânării, e clar că Barna a fost bătut de o fată – Cosette Chichirău a câștigat în fața actualului președinte al partidului la Iași. Problema și mai mare este că alegerea noului liderus supremus maximus al USR-iștilor se face prin vot unanim – alt nărav „democratic” al lui Barna, preluat probabil de la fostul lider al social democraților.

Crème de la crème, sistemul de vot electronic pe care-l folosește USR permite oricărui votant să își modifice în orice moment opțiunea până la închiderea procedurii. Ceea ce înseamnă că, fie prin negocieri, fie prin reglaj fin, din soft (cel mai probabil), voturile de la Iași vor înceta să fie suspicioase în doar 2 zile, pentru că – da, ați ghicit – îl vor favoriza pe Barna.

USR ar putea împrumuta, pentru uz intern, sloganul lui Iohannis. Un pic adaptat, ar putea suna cam așa: România furtului bine făcut. Păzea, că vin prezidențialele!

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura