Sari la conținut

UDMR lasă din nou baltă PSD: Nu susține nici propunerea lui Meleșcanu la președinția Senatului

UDMR a spus „răspicat” că nu susține nici actualul Guvern și nici pe Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, potrivit liderului grupului UDMR din Senat, Cseke Attila. În schimb, maghiarii vor aștepta, după vacantarea de ieri a postului, să vadă care vor fi propunerile finale pentru preluarea acestei funcții.

Am spus răspicat că nu vom susţine actualul Guvern şi că susţinem o moţiune de cenzură dacă se înaintează, suntem pregătiţi să o semnăm. Pe de-o parte nu susţinem acest Guvern nici în Parlament şi credem că soluţia pentru criza guvernamentală este ca acest Guvern să fie demis sau să plece de la Palatul Victoria şi să fie o altă soluţie politică care să guverneze. Rezultă, aşadar, că nici pe candidatul propus de PSD, Teodor Meleşcanu, nu îl vom susţine pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Aceasta este poziţia UDMR, nu susţinem Guvernul, deci nici pe Meleşcanu din partea PSD, a declarat Cseke Attila, ce a adăugat că formalizarea susținerii se va face după prezentarea, de către Opoziție, a candidaților propuși.

Reamintim că ieri, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze și să-l susțină pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului.