Sari la conținut

Ca la grădi: Orban spune că Dăncilă este invidioasă pe Iohannis, pentru că acesta se vede cu Trump

Liderul PNL, Ludovic Orban, pune pe seama invidiei declarațiile premierului Viorica Dăncilă, care a spus că ar fi fost bine ca vizita președintelui să fie precedată de consultări cu Parlamentul și Guvernul pentru ca aceasta să aibă rezultate.

Probabil, doamna Dăncilă este invidioasă că nu poate ajunge la Casa Albă nici măcar la programul de vizitare turistică a Casei Albe în timp ce președintele României este la a doua întâlnire oficială cu președintele SUA, a declarat astăzi Ludovic Orban.

În opinia sa, președintele, cel responsabil de politica externă a României, nu are nevoie să se consulte cu premierul.

Președintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă. Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea poziției de stat membru al UE cu un cuvânt greu și cu influență la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO, sunt linii de politică externă care sunt susținute de președintele României, de cetățenii români și reprezintă direcții fundamentale de politică externă pe care președintele Klaus Iohannis le-a susținut sistematic, a adăugat acesta.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura