Sari la conținut

USR-PLUS votează împotriva propunerilor PSD pentru comisar european

Europarlamentarii USR-PLUS nu vor vota în Parlamentul European pentru Rovana Plumb sau pentru Dan Nica, propunerile PSD pentru comisari europeni, a declarat azi Cristian Ghinea, care a precizat că aceștia se vor opune ca oricare dintre cei doi să obțină postul în Comisia Europeană și vor prezenta toate argumentele pentru a bloca nominalizările trimise de premier la Bruxelles.

Eurodeputații Alianței USR PLUS consideră inacceptabile propunerile avansate de Guvernul României pentru postul de comisar european și nu vor vota pentru Rovana Plumb sau Dan Nica, în cazul în care una dintre aceste nominalizări ajunge la audierile din comisiile Parlamentului European, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

USR-PLUS consideră că Dan Nica și Rovana Plumb nu respectă criteriile de integritate considerate esențiale de Alianță pentru postul de comisar european, ambii făcând în ultimii ani și declarații anti-UE și anti-Justiție.

Dacă Guvernul Dăncilă va insista cu aceste nominalizări, noi vom utiliza toată influența pe care o avem atât la nivelul grupului Renew, cât și prin informarea colegilor din celelalte familii europene, pentru a bloca aceste propuneri scandaloase. PSD nu a înțeles nimic din ultimele alegeri și insistența lor de a continua cu acest gen de nominalizări va face imposibilă votarea lor și va fi rușinos pentru România un asemenea refuz la nivel european, a precizat și Dragoș Tudorache, copreședinte al delegației USR PLUS.

Foto: facebook.com/Cristian.Ghinea.Oficial