Sari la conținut

Liderul PNL, atac la Dăncilă: Ar fi trebuit să se ascundă într-o gaură de șarpe

Președintele liberal Ludovic Orban reacționează virulent la declarațiile de astăzi ale premierului Viorica Dăncilă, care a anunțat înființarea unei echipe interinstituționale pentru a stabili măsurile care trebuie luate pentru a minimiza răspunsul autorităților de stat la situațiile critice, în urma scandalului legat de fata răpită din Caracal.

Viorica Dăncilă face dovada unui cinism incredibil, greu de digerat, afișând o falsă empatie publică față de tragedia de la Caracal. (…) Este incredibil tupeul Vioricăi Dăncilă – ar fi trebuit să se ascundă într-o gaură de șarpe”, afirmă Ludovic Orban, care o acuză pe aceasta de ipocrizie.

Liberalul face o trecere în revistă a măsurilor incluse în politica PSD „pentru protejarea infractorilor, împotriva românilor cinstiți” și precizează că, în loc de soluții electoraliste (referire la Referendumul propus de premier în vederea înăspririi pedepselor pentru crime, violuri și pedofilie), Viorica Dăncilă trebuie să înainteze un plan de a readuce sistemul de ordine publică la misiunea sa constituțională, de a proteja integritatea efectivă a cetățenilor.

Nu poți să vii în fața românilor după o astfel de tragedie, ca șef al Guvernului și liderul majorității parlamentare, să susții că este nevoie de un referendum pentru înăsprirea pedepselor, când tocmai tu ai favorizat fenomenul infracțional și ai timorat magistrații. Nu este nevoie de niciun referendum pentru că știm că toți românii își doresc ca infractorii să nu umble liberi pe străzi și să nu fie încurajați să comită fapte penale. Românii au respins deja ceea ce PSD și ALDE au făcut în ultimii ani și acesta este spiritul votului pe care l-au dat în 26 mai.

Ceea ce este urgent, încheie Ludovic Orban, este ca toți cei responsabili să fie pedepsiți.