Sari la conținut

Iohannis + PNL umblă cu fofârlica? Franța nu poate retrage candidatura lui Bohnert de la șefia Parchetului UE, spune Cioloș

La scurt timp după ce Administrația Prezidențială a anunțat că Emmanuel Macron i-a transmis telefonic președintelui Klaus Iohannis că „va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, PNL anunța triumfător pe Facebook că „Președintele Klaus Iohannis a obținut susținerea lui Macron pentru Kovesi”.

Din păcate, sărbătoarea liberalilor a fost de scurtă durată: Dacian Cioloș nu a întârziat să precizeze că Franța și Macron nu pot să retragă candidatura lui Bohnert, din simplul fapt că această candidatură nu are susținerea statului, ci a fost independentă.

Franța nu a anunțat că-l retrage, ci că urmează să o susțină pe Laura Codruța Kovesi (…) Nu are cum să retragă niciun stat membru pentru că nu sunt candidații statelor. Ei au candidat în nume propriu. Ce a anunțat Franța este că, începând de acum, va susține candidatura doamnei Kovesi, a spus Cioloș, care vrea să aducă meritele lobby-ului pro-Kovesi la UE în ograda proprie.

Foto: facebook.com/pnl.ro