Sari la conținut

Dan Barna: Judecătorii CCR, vârf de lance al penalilor din politica românească

USR a reacționat dur la decizia de astăzi a Curții Constituționale, care a arătat că exceptarea infracțiunilor de corupție de la grațiere sau amnistie este neconstituțională.

Decizia CCR de a respinge proiectul de revizuire a Constituției inițiat de USR și PNL este în „flagrantă contradicție” cu voința românilor exprimată la Referendumul din 26 mai, se precizează într-un comunicat de presă al formațiunii politice. Președintele USR, Dan Barna, a spus la rândul său că CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români.

„Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție. (…) Decizia de astăzi a CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români și arată, o dată în plus, cât de vitală este, pentru funcționarea statului de drept și a democrației, o reformare a CCR și o depolitizare a acestei instituții”, a adăugat Dan Barna.