Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 16 Iulie 2019

> Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a cerut Guvernului să oprească demersurile prin care vor să limiteze transportul gratuit cu trenul, deoarece transportul gratuit pentru studenți este o măsură care ajută la echitatea în învățământul superior și ”contribuie la creşterea numărului de studenți din medii socio-economice defavorizate”. În plus, reducerea burselor ar duce la un regres al demersurilor făcute în ultimii ani pentru dezvoltarea învățământului superior.

> Senatorul Adrian Țuțuianu a declarat după ce PSD și ALDE s-au decis la candidați separați că și Pro România ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale. Țuțuianu spune că acesta ar trebui să fie unul dintre Sorin Câmpeanu și Corina Crețu. 

> În urma deciziei PSD de a merge cu un candidat propriu la prezidențiale, ALDE ia în considerare opțiunea de a ieși de la guvernare în această toamnă. Liderii partidului care susțin ieșirea din alianță susțin că ALDE poate obține un rezultat mai bun dacă va candida separat la următoarele alegeri.

> Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat astăzi că taxa de solidaritate nu se va aplica doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor mari. Plafonul peste care pensiile vor fi taxate urmează să fie decis ulterior, la fel și procentul taxei.

> Mai multe cadre didactice, specialiști și pasionați de drept constituțional, dar și reprezentanți ai societății civile din România au solicitat parlamentarilor să înființeze o comisie specială a Camerei Deputaților și Senatului pentru a dezbate și analiza împreună propunerile de modificare a Constituției.