Sari la conținut

Barna și Cioloș, mesaj comun despre tensiunile dintre USR și PLUS

Liderii celor două partide care formează Alianța 2020, Dan Barna și Dacian Cioloș au publicat astăzi pe Facebook un mesaj comun cu privire la neînțelegerile care ajung tot mai des în spațiul public.

Cei doi declară că planul de a merge împreună la următoarele alegeri rămâne în picioare în ciuda tensiunilor din negocieri, pentru că România trebuie guvernată bine. ”Nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat”, au afirmat aceștia.

Redăm mai jos declarația comună a celor doi lideri ai partidelor USR și PLUS:

Am scris rândurile de mai jos (…) după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar există între USR și PLUS.

Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea.

Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare.

Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut.