Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 13 Iunie 2019

> Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Dan Barna, Victor Ponta și Eugen Tomac au semnat astăzi la Cotroceni Acordul Politic Național. Președintele susține că ”PSD nu a înțeles nimic, a simulat schimbarea” și că românii mai au ”trei ocazii de a da lecții PSD”, la următoarele alegeri.

> Victor Ponta și-a anunțat joi la Palatul Cotroceni candidatura la alegerile prezidențiale din 2024, cu ocazia semnării Pactului Național. Liderul Pro România a afirmat, în glumă, ”că în 2024, după 20 de ani de președinte de dreapta, va fi și un președinte de centru-stânga”.

> Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a transmis joi Biroului Electoral Central o adresă prin care solicită lămuriri suplimentare despre referendumul pe Justiție din 26 mai. Astfel, CCR dorește să știe de ce BEC a utilizat sintagma ”lista pentru referendum” în loc de ”listele electorale permanente” și de ce numărul de votanți la întrebarea 1 nu este același cu numărul celor de la întrebarea 2.

> Senatorul PSD Șerban Nicolae a anunțat în cadrul ședinței CEX de astăzi că are intenția să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă. Prim-ministrul a răspuns că se poate înscrie oricine pe lista internă, însă candidatul partidului va fi stabilit în urma sondajelor.

> Mihai Fifor a afirmat astăzi că președintele Klaus Iohannis nu a invitat delegația PSD la Cotroceni și nici nu a răspuns la amendamentele pe care partidul său le avea la Acordul național. Fifor ar dori ca Iohannis să explice public cu ce nu a fost de acord din setul de propuneri făcute de PSD.