Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 10 Iunie 2019

> Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a prezentat raportul cu privire la organizarea votului în diaspora pe 26 mai. ”Ca să fie foarte clar: responsabilitatea este a Biroului Electoral pentru secțiile de votare. Ministerul Afacerilor Externe are obligația logistică”, a susținut Meleșcanu, afirmând că cele două întrebări de la referendum au fost ”complicate”, mulți alegători au avut nevoie de lămuriri, iar timpul de votare s-a triplat.

> Un membru USR Sectorul 1, Cami Băcioiu, a demisionat astăzi din partid, motivând decizia prin faptul că s-a săturat de ”atâtea certuri interne și de atâta grobianism și idolatrie dementă”. Băcioiu spune că ”USR-ul trebuia să fie format din oameni educați care să salveze România”.

> Kelemen Hunor, președintele UDMR, consideră că soluția găsită de MApN, aceea de preluare a Cimitirului Internațional al Eroilor din Valea Uzului, nu este una bună, neavând încredere în faptul că naționalizarea ar fi o rezolvare a situației, având în vedere că instituțiile statului „nu au vrut sau nu au putut opri incidentele din 6 iunie”.

> Ministrul Dezvoltării, Vasile Suciu, susține adoptarea Codului Administrativ prin OUG. Principalele prevederi se referă la introducerea pensiilor speciale pentru primari și viceprimari, și aprobarea proiectelor care vizează administrarea patrimoniului cu majoritate absolută, față de 2/3 cât era până acum. Una dintre mizele importante este intrarea în legalitate a companiilor municipale înființate de Gabriela Firea, aceasta având nevoie de codul nou, deoarece nu poate avea votul a două treimi dintre consilieri fără USR și PNL.

> Cele două partide care fac parte din Alianța USR – PLUS au ales membri echipelor care vor negocia încheierea unei alianțe pentru participarea împreună la alegerile prezidențiale și cele de anul viitor. Dacă echipa de negociere din partea PLUS a fost desemnată personal de Dacian Cioloș și confirmată prin vot sâmbătă de Consiliul Național al PLUS, USR și-a ales membrii echipei de negociere prin vot (conducerea centrală cu liderii județeni).

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura