Sari la conținut

[Politica zilei] PSD își alege noua conducere pe 29 iunie

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a repurtat astăzi o victorie majoră în CEx-ul Partidului Social Democrat: congresul PSD în cadrul căruia se va alege noua sa conducere va avea loc pe data de 29 iunie.

Decizia a scos la iveală 2 tabere în rândul social democraților: pe de o parte Paul Stănescu, abia numit președinte executiv, care a demisionat din funcție, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu sunt cei care au fost împotriva organizării congresului în vară. Împotriva lor au stat însă 30 de voturi care au preferat opțiunea premierului, de a grăbi alegerea noii conduceri.

Trebuie să ne pregătim pentru următoarele alegeri. (…) În primul rând, trebuie să modificăm statutul în ceea ce privește alegerea președintelui partidului. Doi, trebuie să venim cu un program politic. Trei, trebuie să venim cu modificări sau lucruri pe care le-am înțeles din aceste alegeri și pe care trebuie să le transpunem în programul nostru de guvernare. În altă ordine de idei, (…) acest Congres trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la alegerile prezidențiale, a declarat Viorica Dăncilă.