Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 6 Iunie 2019

> Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea din 1972, când a început cursurile la Institutul de Marină: asta arată documentele depuse de CNSAS la Curtea de Apel București. Se pare că fostul președinte a menținut legătura cu Securitatea și după finalizarea studiilor, ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului.

> România nu a implementat încă reglementările UE cu privire la facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice. În aceeași situație se află încă 11 state europene. De aceea, Comisia Europeană a deschis proceduri de infringement pentru toate 12 și, în plus, a cerut tuturor statelor membre să-și îmbunătățească ghișeele unice.

> Liderii coaliției de la guvernare s-au întâlnit astăzi pentru a discuta strategia pentru perioada care urmează. Premierul Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au declarat la sfârșitul ședinței că urmează a se discuta la nivel parlamentar despre votul din diaspora și simplificarea lui. Tema remanierii extinse, pactul propus de Klaus Iohannis și moțiunea de cenzură a opoziției sunt alte teme care au fost pe agendă.

> Premierul Viorica Dăncilă și-a numit un nou consilier onorific: Anton Pisaroglu, Acesta este fost rugbyst de performanță, partener de afaceri al lui Alan Blaine Stone, fondator și fost CEO al firmei americane de apărare Circinus Defense LLC, dar și al lui Marshall Comins, un consultant politic cu proiecte în Rusia.

> Senatorul PSD Șerban Nicolae a depus un proiect de lege cu privire la exercitarea dreptului de vot al românilor din străinătate. Propunerea sa vizează realizarea  de liste electorale permanente pentru românii din diaspora și organizarea secțiilor de votare în funcție de numărul celor de pe liste. Senatorul susține că votul prin corespondență și cel electronic ar fi costisitoare și ar ridica dubii cu privire la corectitudinea procesului de votare.