Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 31 Mai 2019

> Comisia Națională de Strategie și Prognoză are un proiect care vizează informatizarea sistemului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Potrivit hotărârii date de Guvern, ”operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public privat.”

> În timpul discursului preşedintelui Curţii de Justiţie a Uniunii Europene  la Universitatea din Iași, mai mulți protestatari au intrat în Aula Magna „Mihai Eminescu” şi au solicitat demisia lui Tudorel Toader, actual rector al universității.

> Preşedintele PNL Diaspora a depus la Parchetul General un denunţ penal împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, pentru împiedicarea cu premeditare a votului cetăţenilor români din străinătate la alegerile din 26 mai.

> Senatorul PNL Florin Cîțu a scris astăzi pe Facebook că ”partidele din opoziție și UDMR trebuie să decidă urgent” dacă dau jos Guvernul și își asumă ”salvarea României” sau așteaptă ca PSD-ALDE să distrugă România, până în 2020, când ”există riscul ca economia României să fie de facto în afara UE”.

> Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, cere Secției pentru procurori din CSM să prelungească cu șase luni delegările mai multor procurori în funcții de conducere sau de execuție, printre care și Laura Codruța Kovesi. Aceasta a fost delegată de fostul procuror general, Augustin Lazar, la Parchetul General – Serviciul îndrumare și control, delegare care expiră pe 11 iulie 2019.