Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 28 Mai 2019

> Primarul capitalei, Gabriela Firea, a lansat invitația de a reveni în PSD colegilor care au părăsit partidul pentru PRO România, partidul lui Victor Ponta. În plus, Firea susține că dacă aceștia nu sunt de acord să revină, PRO România ar trebui să facă o alianță cu PSD și să stabilească împreună o strategie.

> Victor Ponta a răspuns imediat invitației Gabrielei Firea, spunând că cei din PRO România nu sunt ”de vânzare, ca alții” și că deși Dragnea nu mai e, sistemul lui a rămas, iar ceea ce fac unii lideri PSD seamănă cu scenele ”după CPEX al PCR din 1989”.

> Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi că ”dacă guvernul nu-și dă demisia, PNL depune până la sfârșitul sesiunii parlamentare o moțiune de cenzură”, deoarece „românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD”.

> Curtea Constituțională a României a amânat pentru 4 iunie dezbaterile cu privire la sesizările făcute de președintele Klaus Iohannis, dar și de PNL și USR referitoare la modificările aduse de Parlament la Codul penal și Codul de procedură penală.

> Biroul Electoral Central a oferit rezultatele provizorii la alegerile europarlamentare (96,3% dintre voturile exprimate), cele care vor sta la baza rezultatelor finale. Astfel, la ora 20.15 pe primul loc se afla PNL, cu 27,28 % din voturi, urmat de PSD cu 23,23% și Alianța USR-PLUS cu 22,10%. Prezența la europarlamentare a fost de 51,07%.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura