Sari la conținut

Guvernul britanic confirmă faptul că Marea Britanie va participa la alegerile europene din 23 mai

big ben bridge castle city
Photo by Pixabay on Pexels.com

Marea Britanie va trebui să participe la alegerile pentru Parlamentul European pe 23 mai, deoarece nu mai este suficient timp pentru a obține un acord de ieșire ratificat de Parlament înainte de acel moment, a declarat deputatul de facto al primului ministru Theresa May, David Lidington.

Publicul britanic pare să caute modalități de a pedepsi partidele tradiționale și de a trimite un mesaj de revoltă.

O cifră care conduce sondajele – liderul Partidului Brexit Nigel Farage – a fost criticat recent pentru că a apărut într-un talk-show din SUA care se axează pe teoriile conspirației. Dar Farage este nemulțumit de critică, susținând că are șanse mari să fie ales din nou ca membru al Parlamentului European:

„Un număr destul de mare de parlamentari, consilieri, activiști îmi spun în mod privat că vor vota pentru partidul Brexit la alegerile pentru euro. Este tentant să credem că toți sunt foarte frustrați și s-au săturat de ceea ce sunt, dar și ei sunt foarte supărați „.

Prezența la alegerile pentru UE este istoric scăzută în Marea Britanie, însă în acest an se așteaptă ca numărul mare de voturi să fie votat ca un nou buletin de vot pe Brexit.