Sari la conținut

Victor Ponta mizează totul pe alegerile europarlamentare

Într-o emisiune TV, fostul premier Victor Ponta și actualul lider Pro România, principalul oponent al Partidului Social Democrat din stânga spectrului politic, a vorbit despre două scenarii care sunt posibile după încheierea alegerilor europarlamentare care vor avea loc la finalul lunii mai.

PSD-ALDE au pierdut 22 de deputați care sunt la Pro România, iar după 26 mai, vor mai fi câțiva care vin la Pro România din PSD, a spus acesta – cu mențiunea că totul depinde de rezultatele pe care le vor obține partidele în scrutinul apropiat.

Dacă Pro România ia sub 5% la europarlamentare, a murit proiectul. Dacă ia peste 10%, e prima dată când există o alternativă la PSD, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier recunoaște că rezultatul Pro România e legat de cel pe care îl va obține PSD, pentru că ”mulți dintre cei care vor vota Pro România sunt oameni care au votat PSD și cărora nu le place ce se întâmplă”. Cert este, spune acesta, că structura Parlamentului s-ar putea reconfigura după alegeri, iar mai mulți parlamentari PSD și ALDE ar putea opta pentru Pro România.