Sari la conținut

Lista PNL pentru europarlamentare, cu Rareș Bogdan pe primul loc

PNL și-a definitivat lista candidaților pentru alegerile din 26 mai, urmând ca joi să fie aprobată în Biroul Executiv și a Biroului Politic Național.

Pe masa conducerii lărgite a PNL va fi pusă următoarea listă de candidați.

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV

2. Mircea Hava, primar Alba Iulia

3. Siegfried Mureșan, europarlamentar

4. Daniel Buda, europarlamentar

5. Adina Vălean, europarlamentar

6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL

7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL

8. Gheorghe Falcă, primar Arad

9. Cristian Bușoi, europarlamentar

10. Marian Jean Marinescu, europarlamentar

11. Vlad Nistor

12. Mihai Țurcanu, europarlamentar.

Șeful PNL a anunțat că lansarea candidaților se va face în cadrul summit-ului PPE de la București, eveniment la care vor participa președintele Klaus Iohannis și “viitorul președinte al Comisiei Europene”, Manfred Weber.

Pe lângă aceștia, la reuniune vor mai participa și secretarul general al PPE – Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor – Michael Schneider și directorul campaniei pentru alegerile din 2019 – Dara Murphy.

Viziunea asupra viitorului Uniunii Europene și principalele linii ale programului PPE pentru președinția Comisiei Europene vor fi prezentate de către Manfred Weber, în cadrul reuniunii. Totodată, va fi prezentat și Manifestul Regional și Local al PPE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Liberalii valideaza joi lista pentru europarlamentare care este deschisă de jurnalistul Rareș Bogdan, lansarea candidaților având loc sâmbătă.

Categorii

PNL

Etichete