Sari la conținut

Premierul, către președinte: Pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji

În deschiderea ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a răspuns atacului președintelui Klaus Iohannis, care a desființat proiectul de buget și guvernarea PSD.

Una dintre cele mai importante linii de atac ale președintelui, deschis de anunțul promulgării legii bugetului asigurărilor sociale de stat, a fost bugetul de pensii, în deficit cu 1,4 miliarde lei în 2019. ”Creșterea pensiilor ar fi trebuit și ar fi putut să se producă mult mai devreme”, a adăugat Iohannis, taxând majorarea lor în septembrie ca ”un alt mod PSD-ist de a vinde oamenilor iluzii”.

În replică, prim-ministrul l-a acuzat pe Iohannis de iresponsabilitate și dezinformare, dat fiind că pensiile au fost mărite anticipat în 2017 și în 2018, pentru acest an fiind prevăzută o nouă creștere – cu 3 luni înainte de termenul inițial. ”Pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji”, adaugă Dăncilă: ”după foarte mulți ani, în 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor”.