Sari la conținut

Guvernul nu introduce noi taxe | Premierul Ciolacu: Vom renegocia ținta deficitului bugetar cu cei de la Bruxelles

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că va renegocia cu oficialii Comisiei Europene ținta deficitului bugetar, în prezent de 4,4%, în condițiile în care România riscă să atingă un deficit bugetar de 6,2%, potrivit premierului.

PNRR este structurat greșit, nu are o coerență în aplicarea reformelor. Nu a avut o coerență și un plan strategic. Sunt proiecte care nu au rost: zeci de mii de piste de biciclete în comune unde nu ai apă și canalizare. PNRR-ul, avem până pe 31 august să terminăm renegocierea PNRR – de reducere a unor granturi de 2,1 miliarde, avem RepowerEU, a treia negociere va fi negocierea privind deficitul asumat de statul român la un moment dat. Ne-am asumat 4,4%, suntem singurul stat din UE care acord în ceea ce privește deficitul. Au fost împrumuturi de 200 de miliarde de lei făcute în doi ani de zile (…) România, în acest moment, va ajunge la un deficit mai mare decât anul trecut, 6,2%, dacă nu ia nicio măsură: va duce la blocarea fondurilor europene, costuri mai mari la împrumuturi și la instabilitate politică, a declarat premierul Ciolacu în cadrul unei emisiuni la Aleph News.

Șeful Guvernului a completat precizând că nu vor fi introduse taxe noi, dar că este nevoie de „echitate fiscală”, referindu-se la eliminarea unor excepții, cum ar fi cea de la impozitul pe venit în sectorul IT.

*Foto: facebook.com/CiolacuMarcel