Sari la conținut

NATO își confirmă angajamentul față de Suedia și Finlanda – chiar și într-un scenariu în care cele două state nu sunt încă membre cu drepturi depline

U.S. Defense Secretary Robert M. Gates and other NATO Ministers of Defense and of Foreign Affairs met together at NATO headquarters to give final political guidance in preparation for the meeting of Allied Heads of State and Government at the upcoming NATO Summit in Lisbon, Portugal in November in Brussels, Belgium, on Thursday October 14, 2010. DOD photo by Master Sgt. Jerry Morrison(RELEASED)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat responsabilitatea pe care NATO și-a asumat-o cu referire la securitatea viitoarelor state membre ale alianței militare, Suedia și Finlanda, în cazul unor presiuni din partea Rusiei, indiferent de statutul lor oficial la momentul respectiv.

Este de neconceput ca aliații să nu acționeze în cazul în care Suedia și Finlanda vor fi supuse la orice formă de presiune, a declarat secretarul general al NATO.

Odată ce procesul de aderare al Suediei și al Finlandei va fi complet, NATO va avea o graniță neîntreruptă cu Rusia în flancul de est, de la nord la sud.

*Foto: Wikipedia