Sari la conținut

Liberalul Florin Roman îi ia locul lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților cu votul USR

Liberalul Florin Roman, susținător al lui Florin Cîțu la șefia PNL, i-a luat locul lui Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaților după demisia acestuia, fiind susținut inclusiv de USR pentru interimatul de două săptămâni.

„A fost un semn de bunăvoință”, explică USR decizia, prin vocea purtătorului de cuvânt al partidului. Acesta a declarat, la finalul ședinței Biroului Permanent al Camerei în care s-a votat ca Florin Roman de la PNL să preia interimar şefia forului legislativ, că „nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune”.

Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate. Ne dorim funcţionarea acestei instituţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea, în zilele următoare, bunăvoinţă şi responsabilitate, a explicat Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR.