Sari la conținut

Meleșcanu, ales neconstituțional la șefia Senatului: „Cel mai probabil mă voi conforma”

Alegerea lui Teodor Meleșcanu la conducerea Senatului a fost neconstituțională, a decis astăzi CCR, admițând cu majoritate de voturi sesizarea depusă de cei 33 de parlamentari ALDE, PNL, PMP, UDMR și de către senatori neafiliați.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea şi a constatat că Hotărârea Senatului nr.36/2019 pentru alegerea președintelui Senatului este neconstituţională, a transmis CCR într-un comunicat de presă.

Judecătorii Curții Constituționale au dezbătut sesizarea de neconstituționalitate privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului în mai multe rânduri, fără a lua însă o decizie. Reamintim că acesta a fost ales la conducerea Camerei superioare a Parlamentului pe 10 septembrie cu susținerea PSD, deși el făcea parte la acea vreme din ALDE, partid care avea propriul candidat pentru această funcție.

După publicarea deciziei Curții, Meleșcanu a afirmat că, „cel mai probabil”, se va conforma și va demisiona din funcție.

Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului, a declarat acesta pentru publicația HotNews.ro.

Meleșcanu a precizat, de asemenea, că, până la publicarea deciziei în Monitorul Oficial, își va asuma în continuare prerogativele de președinte al Senatului.

Sursă foto: facebook.com/TVMelescanu