Sari la conținut

Moțiunea trece, Cîțu rezistă

Moțiunea simplă intitulată „Guvernare PNL – numele tău este austeriate” inițiată de PSD împotriva ministrului de Finanțe al Guvernului Orban, Florin Cîțu, a trecut astăzi de Senat cu 59 de voturi „pentru” la 56 „împotrivă”. Cîțu își va continua însă liniștit mandatul de ministru, dat fiind că partidul îl va susține în continuare.

Dacă PNL îmi cere să îmi dau demisia, îmi dau demisia, a afirmat Florin Cîțu după votul din Senat, precizând că moțiunea simplă împotriva sa a fost construită pe posturi Facebook și că nu conține niciun argument.

Doar că demisia nu îi va fi cerută „sub nicio formă”, după cum a anunțat astăzi premierul Ludovic Orban, care a declarat că este mulțumit de colaborarea cu Florin Cîțu și a lansat un nou atac la PSD, care, spune el, a ridicat un soclu ministrului de Finanțe:

Să accept ca ministrul de Finanțe să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul? Ultimul partid care să vorbească despre finanțele publice este PSD. Teodorovici, inițiatorul moțiunii simple, ar trebui să dea explicații în altă parte (…) Voturile lor nu fac decât să îi ridice un soclu”, a fost replica lui Ludovic Orban.

Sursă foto: facebook.com/florin.citu