Sari la conținut

ProRomânia va avea candidați proprii la locale și parlamentare și vizează prezidențialele din 2024

ProRomânia se consolidează ca proiect politic nou, de centru-stânga, pro-european, a anunțat astăzi liderul partidului, Victor Ponta, precizând că formațiunea politică pe care o conduce va susține candidați proprii la alegerile locale și parlamentare de anul viitor, în perspectiva scrutinului prezidențial din 2024.

Ponta își asumă proiectul ProRomânia ca un motor al unei Stângi moderne, europene și progresiste, la construcția căreia ar putea contribui și un PSD reformat.

Am pornit proiectul ProRomânia ca o construcție necesară pe scena politică pentru reprezentarea milioanelor de români care cred și au nevoie de o Stângă modernă, europeană și progresistă, cu principii de competență și integritate (exact ceea ce conducerea PSD, din păcate, a abandonat și a combătut în perioada 2017-2019) / înfrângerile electorale catastrofale ale Vechii Stângi și demisia Vioricăi Dăncilă sperăm să ducă la o reformă radicală a PSD; dacă această schimbare (nu doar de formă, ci și de fond) se va realiza cu adevărat în viitor, vom saluta și putem colabora în proiectele unei Noi Stângi moderne, a scris Ponta pe pagina sa Facebook.

Pe 8 febriarie, ProRomânia va susține Convenția Națională pentru prezentarea și punerea în dezbatere publică a Manifestului Politic al partidului pentru 2020-2024, a mai anunțat Victor Ponta. Potrivit acestuia, Manifestul va conține proiectele și acțiunile „considerate fundamentale pentru dezvoltarea României”.